Flere resulteter finnes under oppskriften
1 liten fjell- eller bekkørret pr. person
Marinade:
2 dl olivenolje
3 fedd hvitløk i skiver
salt
pepper
Vask fisken i rennende, kaldt vann, skjær bort blodranden inni, langs ryggbenet. Fisken tørkes forsiktig med papir før den vendes i grillmarinaden, hvor den kan trekke til du er klar for grilling.
Fisken legges på varm grill og vendes når den er blitt gyllen. Pass på temperaturen som fort kan bli for høy. Når ryggbenet så vidt kan løses med kniv, er fisken klar for servering. Server gjerne med blandet salat.
Dampet fjellørret på grønnsakseng
Dampet ørret med kinesisk saus
Hot´n spicy pasta med grillet ørret
Innbakt ørret med krydderurter
Lagvis fjellørret med sopp og einerskudd
Lettstekt ørret med gressløksaus
Ovnsbakt hel ørret med dillsaus
Ovnsstekt ørret med fløte og grønt
Porsjonsørreter med basilikumsaus
Saltet grillet ørretfilet på japansk
Stekt eller grillet ørret med mandelris
Stekt fjellørret med agurksalat og rømmesaus
Stekt fjellørret med basilikumsaus
Stekt ørret med gratinert asparges
Stekt ørret med ristede mandler
Stekt ørret med spennende fyll
Stekt ørretfilet med bacon og sennep
Ørret fylt med spinat og bacon