Flere resulteter finnes under oppskriften
1 bunt frisk dill, klippet (hold av 2 ss til sausen) 200 g sukker 100 g grovt salt 1 ss nykvernet pepper 500 g sjøørretfilet, med skinn SENNEPSSAUS: 60 g grov sennep 2 ss klippet frisk dill 1 ½ ts hvitvinseddik havsalt nykvernet pepper 1 dl olje, helst saflorolje - ristet loff
Bland dill, sukker, salt og pepper i en liten bolle. Legg halvparten av blandingen i bunnen av en grunn form som er lang nok til at fileten får plass. Legg fileten på saltblandingen med skinnsiden ned. Dryss resten av saltblandingen over fileten. La formen stå i kjøleskapet i 3 dager. Hell fra væsken som dannes, ca hver 12. time. Lag sennepssausen like før servering. Bland sennep, dill og eddik i en liten bolle og smak til med salt og pepper. Pisk til en glatt blanding. Tilsett oljen litt etter litt under konstant pisking til blandingen samler seg og tykner. Hell væsken fra fisken og skrap vekk eventuelle uoppløste saltpartikler. Skjær fisken på skrå i løvtynne skiver og server med sennepssaus og ristet loff.
Dampet fjellørret på grønnsakseng
Dampet ørret med kinesisk saus
Hot´n spicy pasta med grillet ørret
Innbakt ørret med krydderurter
Lagvis fjellørret med sopp og einerskudd
Lettstekt ørret med gressløksaus
Ovnsbakt hel ørret med dillsaus
Ovnsstekt ørret med fløte og grønt
Porsjonsørreter med basilikumsaus
Saltet grillet ørretfilet på japansk
Stekt eller grillet ørret med mandelris
Stekt fjellørret med agurksalat og rømmesaus
Stekt fjellørret med basilikumsaus
Stekt ørret med gratinert asparges
Stekt ørret med ristede mandler
Stekt ørret med spennende fyll
Stekt ørretfilet med bacon og sennep
Ørret fylt med spinat og bacon