Flere resulteter finnes under oppskriften
1 hel sjøørret, ca 1 1/2 kg
1 bunt dill med stilker
1 løk, finstrimlet
4 ss Dijon-sennep
salt
pepper
Pakk inn ørreten med dill, finstrimlet løk og 4 ss Dijon-sennep. Salt og pepre på utsiden. Legg dillstilkene på fisken og pakk den godt i folie.
Legg fisken på grillen eller i bålet og la den bake i 20 min. Her må man prøve seg fram. Er du i tvil så prøv pekefingertesten: fisken skal småkoke innvendig, og dette kontrollerer du gjennom å trykke lett med pekefingeren.
Server med mørkt brød, pickles og en grønn salat.
Dampet fjellørret på grønnsakseng
Dampet ørret med kinesisk saus
Hot´n spicy pasta med grillet ørret
Innbakt ørret med krydderurter
Lagvis fjellørret med sopp og einerskudd
Lettstekt ørret med gressløksaus
Ovnsbakt hel ørret med dillsaus
Ovnsstekt ørret med fløte og grønt
Porsjonsørreter med basilikumsaus
Saltet grillet ørretfilet på japansk
Stekt eller grillet ørret med mandelris
Stekt fjellørret med agurksalat og rømmesaus
Stekt fjellørret med basilikumsaus
Stekt ørret med gratinert asparges
Stekt ørret med ristede mandler
Stekt ørret med spennende fyll
Stekt ørretfilet med bacon og sennep
Ørret fylt med spinat og bacon