Flere resulteter finnes under oppskriften
4 porsjonsørret
salt
2 ss smør eller margarin
2 ss hvitvin eller tørr vermut
2 ss griljernmel
1 dl kremfløte
Rens fisken, men la hode og hale sitte på. Skyll og tørr den. Gni salt inni og utenpå, og legg den i godt smurt ildfast form.
Drypp over vinen og strø over et tynt lag griljernmel.
Sett formen i ovnen ved 250 C i ca 20 minutter. Øs ofte med sjyen som danner seg.
Når det gjenstår 5 minutter av steketiden helles fløten ved, og da skal det ikke øses mer.
Server kokte eller bakte poteter og en agurksalat til.
Dampet fjellørret på grønnsakseng
Dampet ørret med kinesisk saus
Hot´n spicy pasta med grillet ørret
Innbakt ørret med krydderurter
Lagvis fjellørret med sopp og einerskudd
Lettstekt ørret med gressløksaus
Ovnsbakt hel ørret med dillsaus
Ovnsstekt ørret med fløte og grønt
Porsjonsørreter med basilikumsaus
Saltet grillet ørretfilet på japansk
Stekt eller grillet ørret med mandelris
Stekt fjellørret med agurksalat og rømmesaus
Stekt fjellørret med basilikumsaus
Stekt ørret med gratinert asparges
Stekt ørret med ristede mandler
Stekt ørret med spennende fyll
Stekt ørretfilet med bacon og sennep
Ørret fylt med spinat og bacon