Flere resulteter finnes under oppskriften
6 ørreter, á 150-200 g
2 bladpersille, hakket
1 ss friske basilikumblader, kuttet i strimler
4 sjalottløk, skrelt og finhakket
3 dl tørr hvitvin
1 ss frisk estragon, hakket
1 ss hvitvinseddik
6 ss nøytral olje
3 ss hvetemel
1 ts salt
½ ts nykvernet hvit pepper
Rens fisken, skjær av finnene, vask, tørk med kjøkkenpapir. Strø over hvetemel. Salte og pepre.
Varm oljen i en panne og stek ørreten lysebrun på begge sider. Ta ørreten ut av pannen. Ha resten av ingrediensene, unntatt vinen, i pannen og stek litt. Legg fisken tilbake i pannen og stek på svak varme. Hell over hvitvinen litt etter litt. Stek i 10-12 minutter.
Passer godt med sjalottløk som er ovnstekt med skallet på, og mandelpoteter med skallet på, vasket, delt i to, saltet og stekt i 10-12 minutter ved ca 200 C.
Dampet fjellørret på grønnsakseng
Dampet ørret med kinesisk saus
Hot´n spicy pasta med grillet ørret
Innbakt ørret med krydderurter
Lagvis fjellørret med sopp og einerskudd
Lettstekt ørret med gressløksaus
Ovnsbakt hel ørret med dillsaus
Ovnsstekt ørret med fløte og grønt
Porsjonsørreter med basilikumsaus
Saltet grillet ørretfilet på japansk
Stekt eller grillet ørret med mandelris
Stekt fjellørret med agurksalat og rømmesaus
Stekt fjellørret med basilikumsaus
Stekt ørret med gratinert asparges
Stekt ørret med ristede mandler
Stekt ørret med spennende fyll
Stekt ørretfilet med bacon og sennep
Ørret fylt med spinat og bacon