Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g ørret, filtert uten skinn
saus:
1 ts sukker
saften av 1/2 sitron
2 ts tamarindkjøtt
10 nypespon
1 ts ketchup
friske vindrueblader, strimlet
Lag sausen først. Bland sukker, sitronsaft, tamardinkjøtt (kjøtt fra frøbelgene til det tropiske tamarindtreet. Det har sterkt og syrlig smak og blir solgt som en fuktig mos på krukke eller tørket i blokker. Denne siste må legges i bløt i varmt vann i 5 minutter, deretter presses gjennom en sikt. Spør etter tamarind i innvandrerbutikker.) og nypespon i en liten kasserolle. Kok opp under konstant omrøring. Tilsett ketchup og kok uten lokk under omrøring til sausen er litt redusert og har tyknet, ca 5 minutter.
Snitt hver fiskefilet på tvers. Vær forsiktig så du ikke skjærer gjennom filetene. Legg dem på en rist over småkokende vann, dekk til og damp filetene til de er gjennomkokt i ca 12 minutter. Legg dem så over på varmt fat.
Gi sausen et oppkok og hell den over fisken. Garner med strimler av vindrueblader og server straks.
Dampet fjellørret på grønnsakseng
Dampet ørret med kinesisk saus
Hot´n spicy pasta med grillet ørret
Innbakt ørret med krydderurter
Lagvis fjellørret med sopp og einerskudd
Lettstekt ørret med gressløksaus
Ovnsbakt hel ørret med dillsaus
Ovnsstekt ørret med fløte og grønt
Porsjonsørreter med basilikumsaus
Saltet grillet ørretfilet på japansk
Stekt eller grillet ørret med mandelris
Stekt fjellørret med agurksalat og rømmesaus
Stekt fjellørret med basilikumsaus
Stekt ørret med gratinert asparges
Stekt ørret med ristede mandler
Stekt ørret med spennende fyll
Stekt ørretfilet med bacon og sennep
Ørret fylt med spinat og bacon