Flere resulteter finnes under oppskriften
600 g ørretfilet uten skinn og bein
200 g uerfilet uten skinn og bein
1 ts salt
½ ts pepper
2 ts finhakket persille og timian
ANANAS-SALSA
1 frisk ananas i små terninger
frisk grønn chilipepper i tynne ringer
2 tomater
skall og saft av 2 lime
frisk blad av koriander
Bruk den fremste, tykke delen av ørretfileten. Skjær bort den tynneste delen av buken og del den tykke delen på langs slik at du får et stort stykke med jevn tykkelse.
Skjær uerfileten i strimler og legg disse på ørrefileten i lengderetning. Dryss salt, pepper og friske urter over.
Rull sammen til en fast rull som pakkes i aluminiumsfolie. Damp rullen i vannbad ved 15 C i ca 20 minutter.
Skold tomatene og skjær tomatkjøttet i terninger. Bland ingrediensene sammen med skall og saft av limefrukten. La det stå og trekke en stund.
Bland inn friske korianderblad rett før servering. Server varm eller kald.
Dampet fjellørret på grønnsakseng
Dampet ørret med kinesisk saus
Hot´n spicy pasta med grillet ørret
Innbakt ørret med krydderurter
Lagvis fjellørret med sopp og einerskudd
Lettstekt ørret med gressløksaus
Ovnsbakt hel ørret med dillsaus
Ovnsstekt ørret med fløte og grønt
Porsjonsørreter med basilikumsaus
Saltet grillet ørretfilet på japansk
Stekt eller grillet ørret med mandelris
Stekt fjellørret med agurksalat og rømmesaus
Stekt fjellørret med basilikumsaus
Stekt ørret med gratinert asparges
Stekt ørret med ristede mandler
Stekt ørret med spennende fyll
Stekt ørretfilet med bacon og sennep
Ørret fylt med spinat og bacon