Flere resulteter finnes under oppskriften
3 ss olivenolje
2 løk i båter
2 finhakkede hvitløksfedd
4 dl tørr hvitvin
4-5 poteter i båter
1 rød paprika i strimler
1 grønn paprika i strimler
1 purre i ringer
700 g skinn- og benfri ørretfileter i store terninger
salt
pepper
200 g rensede reker
noen nydampede blåskjell
Pesto:
40 g basilikum og persille, hakket
25 g pinjekjerner eller hakkede peanøtter
1 hvitløkfedd
1 dl olivenolje
salt
pepper
50 g revet parmesan
Fres løk i olje eller smør til den mykner. Tilsett hvitløk.
Hell i vin, ha i potetbåter og la det få småputre 6-8 minutter. Tilsett paprika og purre, og la alt få koke med et par minutter. Legg i fisketerningene.
Nå skal gryten/pannen trekke på kokepunktet til fisken er ferdig. Smak til med salt og pepper, og tilsett blåskjell og reker like før retten skal serveres.
Drypp noen dråper olivenolje på baguettskiver. Smør/pensle pesto på og dryss over ost. Du kan også bruke ferdigkjøpt pesto fra glass hvis du ikke har tid å lage den selv. Settes på bakebrett og stekes i 225 C varm ovn til helt sprø. Serveres varme til fiskegryten.
Dampet fjellørret på grønnsakseng
Dampet ørret med kinesisk saus
Hot´n spicy pasta med grillet ørret
Innbakt ørret med krydderurter
Lagvis fjellørret med sopp og einerskudd
Lettstekt ørret med gressløksaus
Ovnsbakt hel ørret med dillsaus
Ovnsstekt ørret med fløte og grønt
Porsjonsørreter med basilikumsaus
Saltet grillet ørretfilet på japansk
Stekt eller grillet ørret med mandelris
Stekt fjellørret med agurksalat og rømmesaus
Stekt fjellørret med basilikumsaus
Stekt ørret med gratinert asparges
Stekt ørret med ristede mandler
Stekt ørret med spennende fyll
Stekt ørretfilet med bacon og sennep
Ørret fylt med spinat og bacon