Flere resulteter finnes under oppskriften
1/2 kg renskåret ørret
8-12 blåskjell
8-12 reker
3-4 ss olje
salt
pepper
støtt estragon
klippet dill
revet skall og saft av 1 stor sitron
Fileter og rull sammen små fisk. Skjær større fisk i pene stykker.
La friske blåskjell være ukokte. Hermetiske kan brukes.
Rens rekene, eller ta av hodene og la skallet sitte på som på bildet.
Fordel fisk og skalldyr på 4 grillspidd.
Bland olje, salt, pepper og kryddergrønt.
Pensle fisk og skalldyr med oljen både før og under stekingen, som kan skje på åpen trekullsgrill, eller elektrisk grill. Snu spiddene et par ganger. Stek ikke for lenge, så fisken blir tørr.
Server gjerne med salat og ris eller brød.
Dampet fjellørret på grønnsakseng
Dampet ørret med kinesisk saus
Hot´n spicy pasta med grillet ørret
Innbakt ørret med krydderurter
Lagvis fjellørret med sopp og einerskudd
Lettstekt ørret med gressløksaus
Ovnsbakt hel ørret med dillsaus
Ovnsstekt ørret med fløte og grønt
Porsjonsørreter med basilikumsaus
Saltet grillet ørretfilet på japansk
Stekt eller grillet ørret med mandelris
Stekt fjellørret med agurksalat og rømmesaus
Stekt fjellørret med basilikumsaus
Stekt ørret med gratinert asparges
Stekt ørret med ristede mandler
Stekt ørret med spennende fyll
Stekt ørretfilet med bacon og sennep
Ørret fylt med spinat og bacon