Flere resulteter finnes under oppskriften
4 hele ferskvannsørreter, ca 375 g, rundrenset med hode
salt
nymalt pepper
8 tynne skiver skinke
125 g hvetemel
¾ dl olivenolje
1 ¼ dl tørr hvitvin
sitronbåter
Dryss salt og pepper utenpå og inni ørretene. Legg én skinkeskive inni buken på hver fisk, og surr én utenpå, slik at bare hode og hale stikker ut. Fest med tannpirkere eller kjøkkenhyssing.
Dryss hvetemel på en stor tallerken. Vend en fisk av gangen i melet, og rist av overflødig mel.
Varm olivenolje i en stor stekepanne på middels varme. Ha i ørretene og stek dem i ca 4 minutter på hver side, til de er gylne. Snu dem bare en gang i løpet av stekingen. Legg fiskene over på et varmt fat. Fjern tannpirkerne eller hyssingen.
Hell vinen i pannen, skru opp til sterk varme og kok ut pannen. Rør slik at du får løsnet alt brunt bunnfall. Ta pannen av varmen og hell skyen over fisken.
Legg på sitronbåter og server med en gang.
Dampet fjellørret på grønnsakseng
Dampet ørret med kinesisk saus
Hot´n spicy pasta med grillet ørret
Innbakt ørret med krydderurter
Lagvis fjellørret med sopp og einerskudd
Lettstekt ørret med gressløksaus
Ovnsbakt hel ørret med dillsaus
Ovnsstekt ørret med fløte og grønt
Porsjonsørreter med basilikumsaus
Saltet grillet ørretfilet på japansk
Stekt eller grillet ørret med mandelris
Stekt fjellørret med agurksalat og rømmesaus
Stekt fjellørret med basilikumsaus
Stekt ørret med gratinert asparges
Stekt ørret med ristede mandler
Stekt ørret med spennende fyll
Stekt ørretfilet med bacon og sennep
Ørret fylt med spinat og bacon