Flere resulteter finnes under oppskriften
800 g ørretfilét
salt
pepper
olje eller margarin
Polentakake:
2 dl grov polenta
7,5 dl vann
2 ts salt
Tropisk salsa:
1-2 finhakkede rød chili
300 g grovhakket mango, papaya eller ananas
1 hakket vårløk
saften av 2 lime
Skjær ørretfilétene i 4-6 serveringsstykker. Krydre ørreten med salt og pepper. Stek eller grill fisken i litt margarin eller olje ved middels varme til den er gyllen.
Server med polentakake, soltørkede tomater og tropisk salsa.
Ha ingrediensene til polentakake i en kjele og kok under omrøring til en tykk grøt. Ha grøten i en oljet form, glatt den ut og la den kjølne. Skjær polentakaken i skiver og stek sammen med fisken
Bland alle ingrediensene til tropisk salsa og la det hele stå kjølig et par timer.
Dampet fjellørret på grønnsakseng
Dampet ørret med kinesisk saus
Hot´n spicy pasta med grillet ørret
Innbakt ørret med krydderurter
Lagvis fjellørret med sopp og einerskudd
Lettstekt ørret med gressløksaus
Ovnsbakt hel ørret med dillsaus
Ovnsstekt ørret med fløte og grønt
Porsjonsørreter med basilikumsaus
Saltet grillet ørretfilet på japansk
Stekt eller grillet ørret med mandelris
Stekt fjellørret med agurksalat og rømmesaus
Stekt fjellørret med basilikumsaus
Stekt ørret med gratinert asparges
Stekt ørret med ristede mandler
Stekt ørret med spennende fyll
Stekt ørretfilet med bacon og sennep
Ørret fylt med spinat og bacon