Flere resulteter finnes under oppskriften
400 g ørretfilet
1 purre, snittet
salt
pepper
2 dl vann
125 g kremost med urter
1-2 ss sitronsaft
Skjær ørreten i litt store terninger. Ha ørretbitene og snittet purre i en kjele. Dryss litt salt og pepper over. Tilsett vannet. La det få et lite oppkok og så trekke i 5 min.
Legg osten i klatter over og rør litt forsiktig mens osten løsner seg i sausen. Smak til med sitron. Blåskjell eller reker kan tilsettes.
Dampet fjellørret på grønnsakseng
Dampet ørret med kinesisk saus
Hot´n spicy pasta med grillet ørret
Innbakt ørret med krydderurter
Lagvis fjellørret med sopp og einerskudd
Lettstekt ørret med gressløksaus
Ovnsbakt hel ørret med dillsaus
Ovnsstekt ørret med fløte og grønt
Porsjonsørreter med basilikumsaus
Saltet grillet ørretfilet på japansk
Stekt eller grillet ørret med mandelris
Stekt fjellørret med agurksalat og rømmesaus
Stekt fjellørret med basilikumsaus
Stekt ørret med gratinert asparges
Stekt ørret med ristede mandler
Stekt ørret med spennende fyll
Stekt ørretfilet med bacon og sennep
Ørret fylt med spinat og bacon