Flere resulteter finnes under oppskriften
400 g frisk spinat
4 porsjonsørreter à 300 g
salt
nykvernet pepper
1 løk
100 g tynne baconskiver uten svor
3 ss ferske brødsmuler
1 1/4 dl kremfløte
2 ss smør
sitronbåter til pynt
Skyll spinaten godt flere ganger i kaldt vann. Fjern visne bladdeler og grove stilker. Ha spinaten i en kasserolle med bare det vannet som henger igjen på bladene. Kok den på middels varme i ca. 4 minutter til den faller sammen. La den renne av i en sikt og klem ut mest mulig vann med hendene. Hakk spinaten fint.
Skrap, skyll og rens ørretene. Tørk dem med kjøkkenpapir. Dryss salt og pepper inni og uetnpå ørreten. Skrell og finhakk løken.
Stek baconskivene i en vid stekepanne på middels varme til de er sprø. Legg dem mellom to lag kjøkkenpapir så fettet trekkes ut. Fres løken i baconfettet til den er myk og blank.
Hakk eller smuldre baconet. Bland spinat, bacon og stekt løk godt. Tilsett brødsmuler og kremfløte og bland alt godt. Smak til med salt og pepper. Forvarm stekeovnen til 175 C.
Bruk en spiseskje og legg spinatfyllet i buken av ørretene. Legg ørretene ved siden av hverandre i en smurt langpanne.
Fordel smøret i små klatter på ørretene. Dekk pannen med aluminiumsfolie og bak ørretene midt i ovnen i ca 30 minutter til de er gjennomstekt.
Dampet fjellørret på grønnsakseng
Dampet ørret med kinesisk saus
Hot´n spicy pasta med grillet ørret
Innbakt ørret med krydderurter
Lagvis fjellørret med sopp og einerskudd
Lettstekt ørret med gressløksaus
Ovnsbakt hel ørret med dillsaus
Ovnsstekt ørret med fløte og grønt
Porsjonsørreter med basilikumsaus
Saltet grillet ørretfilet på japansk
Stekt eller grillet ørret med mandelris
Stekt fjellørret med agurksalat og rømmesaus
Stekt fjellørret med basilikumsaus
Stekt ørret med gratinert asparges
Stekt ørret med ristede mandler
Stekt ørret med spennende fyll
Stekt ørretfilet med bacon og sennep
Ørret fylt med spinat og bacon