Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kokt hummer
24 levende blåskjell eller annen type skjell
1 stor breiflabbhale
225 g blekksprutringer
1 ss hvetemel
6 ss olivenolje
12 store reker
2 store, milde løk, hakket
4 hvitløkfedd, presset
2 ss brandy
1 boks hakket tomat
2 laurbærblad
1 ts paprika
1 rød chilipepper, renset og hakket
3 dl fiskebuljong
2 ss malte mandler
2 ss frisk, hakket persille
salt
malt svart pepper
Bruk en skarp kniv, og del hummeren på langs. Fjern paven. Knekk klørne med en hammer. Rens fisken, og skjær den i passe stykker.
Skrubb skjellene, og kast dem som ikke er friske eller ikke lukker seg under kaldt vann. Rens og del fisken i passende stykker.
Dypp fiskestykkene og blekksprutringene i krydret mel. Fres dem hurtig i varm olje på begge sider. Rens rekene.
Fres opp løk og 2/3 av hvitløken i 3 min. Tilsett brandy og tenn på med en fyrstikk. Når flammene dør hen, tilsett tomatene, laurbærblad, paprika, chili og buljong.
La retten syde i 5 min. Tilsett skjell, legg på lokk og la det koke 3-5 min til skjellene har åpnet seg.
Ta opp skjellene fra gryta og kast dem som ikke åpner seg.
Legg hummeren og fiskestykkene i en ildfast form. Bland malt mandel med resten av hvitløken og persille, og rør inn sausen.
Hell sausen over retten, og la det putre forsiktig i 5 min. til alt er gjennomvarmt. Tilsett rekene og la retten stå litt til.
Serveres med en grønn salat og varmt, hvitt brød til.
Grillede kamskjell med rødbeteris
Grillet kamskjell med bakt løk
Grillet kamskjell med trekløversaus
Grillspyd med østers (Huîtres en brochettes)
Hjerteskjell med savoykål og oregano
Kamskjell med blomkål og rød pesto
Kamskjell med hvitløk og konjakk
Kamskjell med potetchips og salat
Kamskjell med soya, lime og tomat
Kamskjell med witlofsalat og roquefort
Kamskjellcarpaccio med olivenpotet
Muslinger og blåskjell med tagliolini
Ovnsstekte kamskjell i hvitvin