Flere resulteter finnes under oppskriften
750 g levende blåskjell/hjerteskjell
300 g rå haneskjell/kamskjell
3 ss margarin
1 dl tørr hvitvin
1 sjalottløk
1 fedd hvitløk
salt
pepper
1 rød paprika
1 grønn paprika
1 gul paprika
1 1/2 dl kremfløte
Skjær paprikaene i strimler og løken i terninger. Fres løken i litt margarin i en vid gryte, ha i blåskjellene og vin. Damp under tett lokk til de åpner seg, 4-6 min. Smelt smør i en panne og la det bli lyst nøttebrunt.
Fres haneskjellene i fettet 3-4 min., ha i paprikastrimlene og stek 2 min. Ta opp paprika og skjell og kok inn kraften fra blåskjellene i fettet til halv mengde. Rør inn fløte like før servering. Fløten skal tykne og må ikke koke. Anrett blåskjell, haneskjell og paprika på fat og hell fløtesausen ved.
Server loff eller ris ved siden av og en grønn salat.
Hjerteskjell kan brukes istedet for blåskjell og kamskjell i stedet for haneskjell,
Grillede kamskjell med rødbeteris
Grillet kamskjell med bakt løk
Grillet kamskjell med trekløversaus
Grillspyd med østers (Huîtres en brochettes)
Hjerteskjell med savoykål og oregano
Kamskjell med blomkål og rød pesto
Kamskjell med hvitløk og konjakk
Kamskjell med potetchips og salat
Kamskjell med soya, lime og tomat
Kamskjell med witlofsalat og roquefort
Kamskjellcarpaccio med olivenpotet
Muslinger og blåskjell med tagliolini
Ovnsstekte kamskjell i hvitvin