Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g hvetemel
300 g margarin
1 dl iskaldt vann
Fyll:
500 g hjerteskjell
1 stor løk
200 g sjampinjonger
500 g frisk spinat
2 vårløk
3 tomater
kajennepepper
1 fedd hvitløk
olivenolje
8 egg
2 dl melk
salt
nykvernet svart pepper
Bruk fingrene til å smuldre margarin inn i melet. Ha i vann og arbeid det forsiktig inn i blandingen med fingrene. Ikke jobb for mye med deigen for da blir den seig og vil trekke seg sammen under steking. Pakk deigklumpen i plastfolie og legg den i kjøleskapet en time.
Kjevle deigen ut til en tynn leiv og kle fire passende porsjonsformer, eventuelt en stor paiform. Trykk deigen godt nedi og opp langs kantene. Skjær deigen slik at den henger litt over kanten på formen. Legg formen med deig i fryseren en time. Ta formen ut og dekk deigbunnen med aluminiumsfolie. Trykk folien lett nedtil over det hele. Strø på ris, tørkede erter eller noe annet, slik at folien holder seg på plass. Uten folie blåses deigen opp og blir helt ubrukelig. Stek bunnen i rundt 20 minutter i ovn på 160 C.
Skjær løk, hvitløk og sjampinjong i små terninger. Skjær vårløk i tynne skiver. Fjern den grove stilken på spinatbladene. Vask spinaten flere ganger for å få bort all jord og sand. Ta spinaten i hendene og rist ut vannet. Tørk med kjøkkenpapir. Skjær tomatene i skiver.
Ha olje i en kjele og fres løk, hvitløk, sjampinjong og vårløk i 1 minutt. Tilsett hjerteskjellene og legg på lokk. Etter 2-3 minutter har de åpnet seg. Ta skjellene ut og legg dem til side. Legg spinaten i kjelen og la spinaten og de andre grønnsakene syde i 1 minutt. Dra kjelen av platen.
Plukk skjellmaten ut av skjellene og fordel på paibunnen. Fordel vårløk, løk, hvitløk, spinat og sjampinjong over. Pisk sammen egg og melk, pluss den væsken som er igjen i kjelen. Krydre med salt og pepper, og hell eggemassen over grønnsakene og skjellmaten i paibunnen. Legg tomatskivene på toppen og dryss litt kajennepepper over. Stek quichen i rundt 20 minutter i ovn på 180 C.
Grillede kamskjell med rødbeteris
Grillet kamskjell med bakt løk
Grillet kamskjell med trekløversaus
Grillspyd med østers (Huîtres en brochettes)
Hjerteskjell med savoykål og oregano
Kamskjell med blomkål og rød pesto
Kamskjell med hvitløk og konjakk
Kamskjell med potetchips og salat
Kamskjell med soya, lime og tomat
Kamskjell med witlofsalat og roquefort
Kamskjellcarpaccio med olivenpotet
Muslinger og blåskjell med tagliolini
Ovnsstekte kamskjell i hvitvin