Flere resulteter finnes under oppskriften
4 skiver hvitt brød
2 kamskjell
1 fedd hvitløk
4 små modne tomater
12 blader basilikum
4 ss olivenolje
nykvernet svart pepper
havsalt
Rist brødet. Del et hvitløkfedd på tvers og gni det ristede brødet med snittflaten.
Skjær et lite kryss i tomatene, dypp dem i kokende vann i 10 sekunder og flå av skinnet. Del tomatene i fire båter og ta ut kjernene. Grovhakk tomatkjøttet. Legg det på brødene, sammen med noen blader basilikum, og skvett på olivenolje. Kvern på litt salt og svart pepper.
Rens kamskjellene og ta ut musklene. Del hver muskel i to skiver.
Kamskjellene kan du enten la være rå og bare dryppe på litt limesaft eller sitron, eller grille i en grillpanne før du legger en skive på hver bruschetta.
Grillede kamskjell med rødbeteris
Grillet kamskjell med bakt løk
Grillet kamskjell med trekløversaus
Grillspyd med østers (Huîtres en brochettes)
Hjerteskjell med savoykål og oregano
Kamskjell med blomkål og rød pesto
Kamskjell med hvitløk og konjakk
Kamskjell med potetchips og salat
Kamskjell med soya, lime og tomat
Kamskjell med witlofsalat og roquefort
Kamskjellcarpaccio med olivenpotet
Muslinger og blåskjell med tagliolini
Ovnsstekte kamskjell i hvitvin