Flere resulteter finnes under oppskriften
115 g akkar
4-6 ferske kamskjell
150 g reker
½ eggehivte
1 ss maisenna, utrørt i litt vann
2-3 selleristilker
1 liten rød paprika, renset for frø og kjernehusvegger
2 små gulrøtter
3 dl olje
½ ts finhakket frisk ingefær
1 vårløk skåret i små biter
1 ts salt
½ ts brunt sukker
1 ss kinesisk risvin eller tørr sherry
1 ss lys soyasaus
1 ts Hot bean sauce
2 ss hønsebuljong
noen draper sesamolje til servering
Åpne akkaren og snitt den i sikksakkmønster innvendig. Skjær akkaren i 1 cm brede stykker. Bløtlegg akkaren i en bolle med kokende vann til alle bitene krøller seg, skyll i kaldt vann og la dem renne av seg.
Del hvert kamskjell i 3-4 skiver. Skrell rekene og del hver i to på langs. Bland kamskjell og reker godt med eggehvite og maisennajevning i en bolle.
Skjær selleri, paprika og gulrøtter i 1 - 2,5 cm tykke skiver.
Varm en wok og ha i oljen. Når den er middels varm, stekes skalldyrene under omrøring i 30-40 sekunder. Ta dem opp med en stor hullsleiv og la dem renne av.
Hell av den overskytende oljen slik at det er igjen ca 2 ss i woken og tilsett grønnsakene sammen med ingefær og vårløk. Stek under omrøring i ca 1 minutt.
Ha skalldyrene tilbake i woken, rør rundt i 30-40 sekunder til og rør inn salt, sukker, vin eller sherry, soyasaus og Hot bean sauce. Tilsett buljongen og rør om i ca 1 minutt. Server dynket med sesamolje.
Grillede kamskjell med rødbeteris
Grillet kamskjell med bakt løk
Grillet kamskjell med trekløversaus
Grillspyd med østers (Huîtres en brochettes)
Hjerteskjell med savoykål og oregano
Kamskjell med blomkål og rød pesto
Kamskjell med hvitløk og konjakk
Kamskjell med potetchips og salat
Kamskjell med soya, lime og tomat
Kamskjell med witlofsalat og roquefort
Kamskjellcarpaccio med olivenpotet
Muslinger og blåskjell med tagliolini
Ovnsstekte kamskjell i hvitvin