Flere resulteter finnes under oppskriften
600 g fin fiskefarse 8-16 østers, hermetiske eller kokte SAUS: 1 ss smør 2 ss hvetemel 5 dl fin fiskebuljong 4-8 østers, hermetiske eller kokte 1 glass sherry 2 eggeplommer
Smør timbalformene godt, og sett dem kaldt så smøret stivner i formene. Kle formene med fiskefarse, og legg så i 1-2 østers i hver form, avhengig av hvor store de er. Østersene deles gjerne i to eller tre. Fyll timbalene helt med farsen og dunk dem mot kjøkkenbenken så farsen setter seg ordentlig og det ikke blir hulrom. Sett de fylte timbalformene i vannbad i langpanne i 120-130 C varm ovn. La dem stå til de er faste, 20-30 minutter. Pass på at det hele tiden er vann i langpannen, og etterfyll eventuelt med kokende vann. Vannet i pannen skal ikke boblekoke. Lag sausen imens, av smør og hvetemel som røres sammen i en liten kjele og spes med fiskebuljong, eventuelt av terning. Ha 4-8 østers i sausen når den har kokt noen minutter. Østersene kan gjerne deles i to eller tre, avhengig av hvor store de er. Like før servering tilsettes de to sammenvispede eggeplommene rørt ut i sherry. Sausen får så stå over varmen i noen minutter under omrøring, men må ikke koke etter at eggene er tilsatt. Server timbalene varme, med sausen helt over. Østerstimbaler er beregnet å være en forrett eller en liten aftensrett. Pariserloff med smør passer best å servere sammen med timbalene, men ris eller fine, små poteter er også godt til.
Grillede kamskjell med rødbeteris
Grillet kamskjell med bakt løk
Grillet kamskjell med trekløversaus
Grillspyd med østers (Huîtres en brochettes)
Hjerteskjell med savoykål og oregano
Kamskjell med blomkål og rød pesto
Kamskjell med hvitløk og konjakk
Kamskjell med potetchips og salat
Kamskjell med soya, lime og tomat
Kamskjell med witlofsalat og roquefort
Kamskjellcarpaccio med olivenpotet
Muslinger og blåskjell med tagliolini
Ovnsstekte kamskjell i hvitvin