Flere resulteter finnes under oppskriften
3 tomater
1 dl limesaft
2 ss sukker
2 ss soyasaus
200 g mykt smør
12 kamskjell, rensede
pepper
3 vårløk, bare det grønne - skåret i tynne strimler
Dypp tomatene i kokende vann i ca. 30 sekunder. Legg dem i kaldt vann. Flå tomatene, fjern frøene og del tomatene i terninger. Varm ovnen til 220 C. Ha limesaft, sukker og soyasaus i en kjele. Kok blandingen i ca. 10 minutter til en tykk sirup. Avkjøl.
Rør inn smøret. Legg kamskjellene på en stekeplate. Drypp litt av sausen over hvert skjell. Dryss over litt pepper. La skjellene stå midt i ovnen i 3-4 min.
Anrett kamskjellene på tallerkener. Fordel tomatterningene og vårløken over og server.
Grillede kamskjell med rødbeteris
Grillet kamskjell med bakt løk
Grillet kamskjell med trekløversaus
Grillspyd med østers (Huîtres en brochettes)
Hjerteskjell med savoykål og oregano
Kamskjell med blomkål og rød pesto
Kamskjell med hvitløk og konjakk
Kamskjell med potetchips og salat
Kamskjell med soya, lime og tomat
Kamskjell med witlofsalat og roquefort
Kamskjellcarpaccio med olivenpotet
Muslinger og blåskjell med tagliolini
Ovnsstekte kamskjell i hvitvin