Flere resulteter finnes under oppskriften
450 g friske blåskjell
450 g reker
1 kokt krabbe, ca 1 kg
salt
1 liten bunt persille, finhakk bladene og ta vare på stilkene
1,5 dl olje
125 g hvetemel
1 grønn paprika, renset og finhakket
1 stor løk, hakket
2 stilker selleri, hakket
3 hvitløkfedd, finhakket
75 g sterkt krydret pølse uten skinn, skåret i skiver
6 vårløk, finhakket
kajenne
tabascosaus
kokt ris til servering
persille
Dette er en klassisk kajunrett, en gumbo, med blåskjell, reker, krabbe og biter av herlig krydret pølse.
Vask blåskjellene grundig i kaldt vann. Fjern byssustråden, det svarte skjegget som stikker ut mellom skallene. Kast skadde skjell og skjell som ikke lukker seg.
Varm opp 2,5 dl vann i en kjele. Legg i blåskjellene når vannet koker, og la dem koke under tett lokk i ca 3 minutter på høy varme. Rist regelmessig på kjelen. Ta skjellene opp med tang etter hvert som de åpner seg, og legg dem i dørslag over en bolle. Kast skjell som ikke åpner seg.
Ta ut innmaten av skjellene, og kast skjellene. Hell væsken fra bollen tilbake i kjelen og etterfyll med vann så det blir 2 liter.
Rens rekene og legg skallene og hodene i kjelen. Rens krabben og hold det brune og hvite kjøttet hver for seg. Legg krabbeskallet i kjelen sammen med 2 ts salt. La det koke opp, ha i persillestilkene og la det småkoke i 15 minutter. Avkjøl og sil kraften. Ha i vann så mengden blir 2 liter.
Lag jevning av olje og mel, og rør til den er gyllen. Tilsett pepper, løk, selleri og hvitløk, og la det putre i 3 minutter. Tilsett pølsebitene. Varm opp kraften igjen.
Ha det brune krabbekjøttet i jevningen sammen med kraften, og la det småkoke i 30 minutter. Tilsett skalldyr, løk og krydder. Pyntes med persille, og serveres med ris.
Grillede kamskjell med rødbeteris
Grillet kamskjell med bakt løk
Grillet kamskjell med trekløversaus
Grillspyd med østers (Huîtres en brochettes)
Hjerteskjell med savoykål og oregano
Kamskjell med blomkål og rød pesto
Kamskjell med hvitløk og konjakk
Kamskjell med potetchips og salat
Kamskjell med soya, lime og tomat
Kamskjell med witlofsalat og roquefort
Kamskjellcarpaccio med olivenpotet
Muslinger og blåskjell med tagliolini
Ovnsstekte kamskjell i hvitvin