Flere resulteter finnes under oppskriften
1 boks blåskjell i vann, ca 425 g
2 skiver salt sideflesk
1 løk
3 dl melk
1 dl vann
4 poteter
1 ts timian
1 dl fløte
salt
pepper
2 ss hakket persille
1 ss smør
La blåskjellene renne av. Spar kraften og skjær blåskjellene i små terninger. Skjær flesket i små terninger og hakk løken.
Ha flesket i en gryte og la det frese til det begynner å få farge. Tilsett løken og la den frese med noen minutter uten å bli brun.
Tilsett blåskjellkraft, vann og melk. La det koke opp.
Skrell potetene og skjær dem i små terninger som du legger i gryten. Tilsett timian. La suppen småkoke under lokk i ca 15 minutter til potetene begynner å bli moset.
Tilsett fløten og blåskjellene og varm hurtig opp suppen. Smak til med salt og pepper.
Rør inn en klatt smør og persille rett før suppen skal serveres.
Grillede kamskjell med rødbeteris
Grillet kamskjell med bakt løk
Grillet kamskjell med trekløversaus
Grillspyd med østers (Huîtres en brochettes)
Hjerteskjell med savoykål og oregano
Kamskjell med blomkål og rød pesto
Kamskjell med hvitløk og konjakk
Kamskjell med potetchips og salat
Kamskjell med soya, lime og tomat
Kamskjell med witlofsalat og roquefort
Kamskjellcarpaccio med olivenpotet
Muslinger og blåskjell med tagliolini
Ovnsstekte kamskjell i hvitvin