Flere resulteter finnes under oppskriften
4 levende kamskjell
1 ts hvitvinseddik
½ ts honning
salt
olivenolje
evt. 1 båt lime
Varm eddik. Ha i honning. Rør rundt og sett til side. Rens skjellene. Dette gjør du ved å føre en skarp kniv inn i åpningen på skjellet, langs den flate siden. Skjær helt inntil skjellet. Skjær løs den hvite muskelen. Skjær løs det som eventuelt måtte være igjen av hvit muskel langs skjellet. Fjern alt som er brunt eller svart. Det vil si alt annet enn den hvite muskelen og den rød-orange rognposen. Skyll godt.
Skjær muskelen i tynne skiver og legg dem utover en tallerken. Skjær tynne snitt i rogneposen og løft den forsiktig over på tallerken.
Ha en dråpe av eddikblandingen oppå rognen. Strø litt salt på muskelen og hell over et par dråper olje. Legg en båt lime ved siden av, men smak først uten lime.
Grillede kamskjell med rødbeteris
Grillet kamskjell med bakt løk
Grillet kamskjell med trekløversaus
Grillspyd med østers (Huîtres en brochettes)
Hjerteskjell med savoykål og oregano
Kamskjell med blomkål og rød pesto
Kamskjell med hvitløk og konjakk
Kamskjell med potetchips og salat
Kamskjell med soya, lime og tomat
Kamskjell med witlofsalat og roquefort
Kamskjellcarpaccio med olivenpotet
Muslinger og blåskjell med tagliolini
Ovnsstekte kamskjell i hvitvin