Flere resulteter finnes under oppskriften
16 store kamskjell, helst med rogn
salt
svart pepper
2 ss hvetemel
4 ss olivenolje
4 hvitløkfedd, meget finhakket
2 ss konjakk
4 ss hakket frisk persille
Rens kamskjellene. Skjær den hvite delen av innmaten i to skiver, men la rognen være hel. Ha på godt med salt og pepper, og dryss deretter litt mel på bitene.
Varm opp oljen i en tykkbunnet panne. Ha i hvitløken, og når den begynner å frese, har du i de hvite delene av skjellmaten. La det surre i maks 1 minutt.
Ha i rognen og la det surre i ca 1 minutt til. Vend de hvite bitene. Ta et skritt tilbake og hell på konjakken. Når den begynner å frese, tar du pannen av varmen og drysser på persillen. Serveres i egne skjell eller på skiver av ristet loff.
Grillede kamskjell med rødbeteris
Grillet kamskjell med bakt løk
Grillet kamskjell med trekløversaus
Grillspyd med østers (Huîtres en brochettes)
Hjerteskjell med savoykål og oregano
Kamskjell med blomkål og rød pesto
Kamskjell med hvitløk og konjakk
Kamskjell med potetchips og salat
Kamskjell med soya, lime og tomat
Kamskjell med witlofsalat og roquefort
Kamskjellcarpaccio med olivenpotet
Muslinger og blåskjell med tagliolini
Ovnsstekte kamskjell i hvitvin