Flere resulteter finnes under oppskriften
alternative skalldyr:
400-500 g reker med skall eller 125-150 g rensede
1 boks (ca 250 g) blåskjell
150 g krepsehaler eller renset krabbekjøtt
Stuing:
4 ss hvetemel
3 dl vann + reke- eller blåskjellkraft (1/2 fiskebuljongterning)
1 dl fløte
2 ss margarin eller smør
salt
hvit pepper
1 ss friskpresset sitron
hakket dill
Velg en skalldyrsort, reker og blåskjell kan eventuelt blandes. Ta da halvparten av hver.
Tin dypfryste reker, rens dem. Del eventuelt store reker. Kok gjerne skallet sammen med dillstilker i litt vann i ca 10 min. Sil kraften og bruk den i stuingen.
Hell kraften av blåskjellene, ta vare på den. Skjær eventuelt krepsehaler eller krabbekjøtt i mindre biter.
Visp ut melet i kald væske (vann, kraft eller fløte) i et kokekar. Tilsett resten av væsken, eventuelt buljongterning, fløte og fett. Kok opp under omrøring og la sausen koke på svak varme i 3-4 minutter. Smak eventuelt til med salt, litt nymalt pepper og friskpresset sitron. Legg i skalldyr og hakket dill. La det hele bli varmt, men ikke koke, da blir skalldyrene seige.
Server stuingen som fyll i omelett, krustader vol-au-vent eller paiskall eller på ristet brød som varmt smørbrød.
Grillede kamskjell med rødbeteris
Grillet kamskjell med bakt løk
Grillet kamskjell med trekløversaus
Grillspyd med østers (Huîtres en brochettes)
Hjerteskjell med savoykål og oregano
Kamskjell med blomkål og rød pesto
Kamskjell med hvitløk og konjakk
Kamskjell med potetchips og salat
Kamskjell med soya, lime og tomat
Kamskjell med witlofsalat og roquefort
Kamskjellcarpaccio med olivenpotet
Muslinger og blåskjell med tagliolini
Ovnsstekte kamskjell i hvitvin