Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g kamskjell
200 g sjampinjonger
3 modne tomater
1 løk
1 potte basilikum
2 hvitløkfedd
½ sitron
hvetemel
Rens og skjær sjampinjongene i skiver. Skrell og finhakk løken. Hakk basilikumbladene. Press hvitløken med bredsiden av kniven og hakk den fint. Skåld tomatene i kokende vann, trekk av skinnet, del dem i to og pirk ut kjernene. Skjær tomatkjøttet i små terninger.
Salt og pepre kamskjellene og vend dem i hvetemel.
Sett en stekepanne på middels varme med 2 ss smør. Når smøret er blitt lett brunt, legger du i kamskjellene. Stek dem i 2-3 minutter på hver side. Ta opp kamskjellene og hold dem varme.
Rengjør pannen og sett den tilbake på platen med 2 ss smør. Når smøret begynner å bruse, legger du i den hakkede løken og freser den myk og blank.
Legg i sopp og hvitløk og fres alt videre under omrøring i 2 minutter. Til slutt rører du inn tomatene. La alt frese i 30 sekunder, salt og pepre.
Hell røren over skjellene. Press sitronen og strø basilikum over. Server ris eller grovt brød til.
Grillede kamskjell med rødbeteris
Grillet kamskjell med bakt løk
Grillet kamskjell med trekløversaus
Grillspyd med østers (Huîtres en brochettes)
Hjerteskjell med savoykål og oregano
Kamskjell med blomkål og rød pesto
Kamskjell med hvitløk og konjakk
Kamskjell med potetchips og salat
Kamskjell med soya, lime og tomat
Kamskjell med witlofsalat og roquefort
Kamskjellcarpaccio med olivenpotet
Muslinger og blåskjell med tagliolini
Ovnsstekte kamskjell i hvitvin