Flere resulteter finnes under oppskriften
8 haneskjell
4 ss soyasaus
2 store jordskokker eller store poteter
1 vårløk
peanøttolje til fritering
salt
pepper
Rens skjellene og ta ut musklene. Tørk dem med kjøkkenpapir. Skjær musklene i to skiver. Legg alle skivene på en tallerken. Kvern godt med pepper over. Hell over soyasausen og la dem marineres mens du lager "potetgullet".
Skrubb jordskokkene eller potetene grundig. Skjær dem i tynne skiver. Skyll dem i kaldt vann og tørk dem godt.
Ha olje i en vid stekepanne med høye kanter. Oljen bør være en centimeter dyp. Varm opp til det dannes bobler rundt et treskaft du stikker nedi. Ha jordskokkskiver eller potetskiver i oljen, ikke for mange om gangen, og friter dem til de er gylne og sprø. Ta dem opp og la dem renne av seg på kjøkkenpapir. Salt lett og legg dem utover på et fat med servietter under.
Ta skjellmusklene ut av marinaden. La dem renne litt av seg. Legg en muskelskive på hver av jordskokk/potet-skivene.
Grillede kamskjell med rødbeteris
Grillet kamskjell med bakt løk
Grillet kamskjell med trekløversaus
Grillspyd med østers (Huîtres en brochettes)
Hjerteskjell med savoykål og oregano
Kamskjell med blomkål og rød pesto
Kamskjell med hvitløk og konjakk
Kamskjell med potetchips og salat
Kamskjell med soya, lime og tomat
Kamskjell med witlofsalat og roquefort
Kamskjellcarpaccio med olivenpotet
Muslinger og blåskjell med tagliolini
Ovnsstekte kamskjell i hvitvin