Flere resulteter finnes under oppskriften
24 kamskjell
3/4 dl hvitvin
2 ss sitronsaft
12 vårløk
2 hvitløksfedd
3 ts frisk, hakket basilikum
185 g usaltet smør
3/4 dl fløte
Garnityr:
ris
400 g frisk spinat
Kok vin og sitronsaft i en sautépanne og legg de rå kamskjellene i. La dem koke 1-2 minutter, avhengig av størrelsen. 1 minutt er som regel nok. Ta skjellene opp og hold dem varme. Kok inn kraften til halvparten. Ha i hakket vårløk og presset hvitløk, og kok det i kraften.
Ta pannen av platen, tilsett basilikum og pisk inn smøret litt om gangen. Tilsett fløten og varm opp. Ha så i skjellene og la dem bli varme. Sausen må ikke kokes, da skiller den seg.
Serveres med ris og spinatblanding.
Skyll spinaten og damp den under lokk. Vannet som er igjen etter skyllingen er nok. Når spinaten er falt sammen, røres 1-2 ss meierismør inn. Smak til med salt og nykvernet hvit pepper. Hakk spinaten fint og bland med kokt, rykende varm ris.
Ha blandingen i porsjonsformer og press godt. Vend formene med risblandingen opp ned på tallerkenen og gi dem et lite dunk for å få ut risen i hel og pen form. Pynt med frisk basilikum.
Grillede kamskjell med rødbeteris
Grillet kamskjell med bakt løk
Grillet kamskjell med trekløversaus
Grillspyd med østers (Huîtres en brochettes)
Hjerteskjell med savoykål og oregano
Kamskjell med blomkål og rød pesto
Kamskjell med hvitløk og konjakk
Kamskjell med potetchips og salat
Kamskjell med soya, lime og tomat
Kamskjell med witlofsalat og roquefort
Kamskjellcarpaccio med olivenpotet
Muslinger og blåskjell med tagliolini
Ovnsstekte kamskjell i hvitvin