Flere resulteter finnes under oppskriften
1 ½ kg friske skjell, alle slag utenom østers kan brukes
600 g melne poteter
salt
50 g tynne baconskiver uten svor
1 løk
2 ss smør
2 ½ dl melk
1 ss hvetemel
2 dl kremfløte
½ bunt persille
2 kvister frisk timian
nykvernet hvit pepper
Skrubb skjellene godt under rennende kaldt vann. Dra av byssustrådene hvis du bruker blåskjell. Bank på skjell som er åpne. Lukker de seg ikke må de kastes.
Kok opp 2 ½ dl vann i en vid kasserolle. Legg i skjellene og kok dem 5-10 minutter til de åpner seg. Ta opp skjellene med hullsleiv. Kast alle skjell som ikke har åpnet seg. Sil skjellkraften gjennom et klede eller kaffefilter. Ta skjellmaten ut av skjellene og hakk den grovt.
Skrell potetene og skjær dem i små terninger. Kok dem i lettsaltet vann i ca 5 minutter. Sil av kokevannet.
Skjær eller klipp baconet i tynne strimler. Skrell løken og hakk den fint. Stek bacon og løk i 1 ss smør i en kasserolle. Rør ofte og stek til løken er blank og myk.
Tilsett melk og poteter og kok på svak varme i ca 5 minutter.
Gni sammen 1 ss smør og 1 ss hvetemel på en skål. Ha blandingen i suppen litt om gangen, mens du rører hele tiden. Tilsett fløten og la suppen trekke under lokk på svak varme i ca 10 minutter. Rør ofte.
Skyll persille og timian. Plukk av bladene og hakk dem fint. Ha urter, skjell og kokekraft fra skjellene i suppen. Rør om og smak til med salt og pepper. Varm suppen til kokepunktet før servering.
Grillede kamskjell med rødbeteris
Grillet kamskjell med bakt løk
Grillet kamskjell med trekløversaus
Grillspyd med østers (Huîtres en brochettes)
Hjerteskjell med savoykål og oregano
Kamskjell med blomkål og rød pesto
Kamskjell med hvitløk og konjakk
Kamskjell med potetchips og salat
Kamskjell med soya, lime og tomat
Kamskjell med witlofsalat og roquefort
Kamskjellcarpaccio med olivenpotet
Muslinger og blåskjell med tagliolini
Ovnsstekte kamskjell i hvitvin