Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g hummerskall/sjøkrepsskall
1 dl olivenolje
125 g mire poix, blanding av purre, løk, selleri og gulrot i terninger
4 fedd hvitløk
3 ss tomatpuré
1 ss hvetemel
1 ts tørket timian
1 ts rosmarin
1 ts kajennepepper
1 ss paprikapulver
1/2 dl konjakk
1 flaske tørr hvitvin
vann
Sett en stor kjele på kokeplaten og skru varmen på fullt. Skjær grønnsakene i terninger på 1/2 cm og del hvitløkfeddene i to på langs.
Hell olje i den varme kjelen, legg hummerskallene i, og knus dem så godt du kan med tresleiv. Fres skallene i ca 5 minutter mens du hele tiden hakker i dem med sleiva.
Tilsett grønnsakene, tomatpuré, mel og krydder og stek det hele ytterlige i 1 minutt.
Slå konjakk over og tenn på umiddelbart. Rist litt på kjelen og la det flambere en kort stund før du heller på hvitvin og nok kaldt vann til at det dekker. Kok opp og la det småkoke i ca 1 time.
Sil kraften, gjerne i et grovmaskert dørslag, slik at den ikke blir helt klar. Kok kraften litt inn. Synes du kraften smaker litt tamt, så kok den enda mer inn. Oppbevar kraften i den kjelen du har kokt den i.
Grillede kamskjell med rødbeteris
Grillet kamskjell med bakt løk
Grillet kamskjell med trekløversaus
Grillspyd med østers (Huîtres en brochettes)
Hjerteskjell med savoykål og oregano
Kamskjell med blomkål og rød pesto
Kamskjell med hvitløk og konjakk
Kamskjell med potetchips og salat
Kamskjell med soya, lime og tomat
Kamskjell med witlofsalat og roquefort
Kamskjellcarpaccio med olivenpotet
Muslinger og blåskjell med tagliolini
Ovnsstekte kamskjell i hvitvin