Flere resulteter finnes under oppskriften
250 g små friske sjampinjonger
1 liten rød paprika
2 vårløk (evt. 1 liten purre)
4 ss smør
2 dl kremfløte
1 ss aniskrydret brennevin eller 1/4 ts malt anis
salt
nykvernet hvit pepper
12 åpnede kamskjell, ca 450 g
Rens sjampinjongene og skjær dem i skiver. Del paprikaene i to på langs, fjern frø, hvite ribber og stilk. Skjær paprikakjøtteti tynne strimler. Skyll og rens vårløken og skjær den i tynne skiver.
Smelt smøret i en vid kasserolle og fres grønnsakene under omrøring i ca 5 minutter til de er myke.
Rør inn fløte og anisbrennevin (Pernod) og smak til med salt og pepper. Kok opp.
Skyll kamskjellmaten raskt. Skjær stor skjellmat i mindre biter. Ha skjellmaten i sausen, og la den trekke på svak varme i ca 5 minutter til den er så vidt gjennomkokt. Serveres varm med kokt ris til.
Grillede kamskjell med rødbeteris
Grillet kamskjell med bakt løk
Grillet kamskjell med trekløversaus
Grillspyd med østers (Huîtres en brochettes)
Hjerteskjell med savoykål og oregano
Kamskjell med blomkål og rød pesto
Kamskjell med hvitløk og konjakk
Kamskjell med potetchips og salat
Kamskjell med soya, lime og tomat
Kamskjell med witlofsalat og roquefort
Kamskjellcarpaccio med olivenpotet
Muslinger og blåskjell med tagliolini
Ovnsstekte kamskjell i hvitvin