Flere resulteter finnes under oppskriften
16 store kamskjell
1 sitron, delt i to
1 dl olivenolje
1 stor finhakket løk
50 g skinke eller bacon, hakket
2 ½ dl tørr hvitvin
2 ss paprikapulver
en klype kajenne
salt
nymalt pepper
½ dl hakket bladpersille
1 ¼ dl tørt brødrasp
Smør to ildfaste porsjonsformer med olje. Legg kamskjellene i den smurte formen og drypp litt sitronsaft over. Legg på lokk og sett skjellene i kjøleskapet til sausen er ferdig.
Varm olivenolje i en stekepanne på middels varme. Ha i løk og skinke eller bacon, hvis du bruker det, og fres i ca 15 minutter til løken er svært myk. Ha i vinen og kok ut pannen skrap bunnen slik at du får løs alt det brune bunnfallet. Kok videre i 5-8 minutter, til væskemengden er kokt inn til det halve.
Rør inn paprikapulver, kajenne, salt, pepper og persille, og øs sausen over kamskjellene. Fordel brødraspet på toppen.
Stek retten i ovn ved 200 C i 15 minutter, til den er gyllen og boblende. Server straks.
Grillede kamskjell med rødbeteris
Grillet kamskjell med bakt løk
Grillet kamskjell med trekløversaus
Grillspyd med østers (Huîtres en brochettes)
Hjerteskjell med savoykål og oregano
Kamskjell med blomkål og rød pesto
Kamskjell med hvitløk og konjakk
Kamskjell med potetchips og salat
Kamskjell med soya, lime og tomat
Kamskjell med witlofsalat og roquefort
Kamskjellcarpaccio med olivenpotet
Muslinger og blåskjell med tagliolini
Ovnsstekte kamskjell i hvitvin