Flere resulteter finnes under oppskriften
4 kamskjell
½ squash
1 sitrongress
2 cm av en ingefærknoll
2 ts grønn karriblanding fra glass (Green Curry pasta)
1 dl kokosmelk
andre grønnsaker etter ønske, i små biter
solsikkeolje
salt
pepper
basilikum
Rens skjellene. Dette gjør du ved å føre en skarp kniv inn i åpningen på skjellet, langs den flate siden. Skjær helt inntil skjellet. Skjær løs den hvite muskelen. Skjær løs det som eventuelt måtte være igjen av hvit muskel langs skjellet. Fjern alt som er brunt eller svart. Det vil si alt annet enn den hvite muskelen og den rød-orange rognposen. Skyll godt
Rens sitrongresset. Det gjør du ved å fjerne alt som er grønt eller brunt. Det vil si det meste av gresset. Det er kjernen som er god skjær den i løvtynne skiver.
Skjær ingefær, squash og eventuelt andre grønnsaker i tynne strimler. Varm olje i en panne og stek kamskjellene i 20 sekunder på hver side på svært høy varme. Ta dem ut.
Stek grønnsakene raskt i oljen. Hell over kokosmelk, ha i karriblandingen. Smak til med salt og pepper og eventuelt basilikum. Legg kamskjellene oppå, og server.
Grillede kamskjell med rødbeteris
Grillet kamskjell med bakt løk
Grillet kamskjell med trekløversaus
Grillspyd med østers (Huîtres en brochettes)
Hjerteskjell med savoykål og oregano
Kamskjell med blomkål og rød pesto
Kamskjell med hvitløk og konjakk
Kamskjell med potetchips og salat
Kamskjell med soya, lime og tomat
Kamskjell med witlofsalat og roquefort
Kamskjellcarpaccio med olivenpotet
Muslinger og blåskjell med tagliolini
Ovnsstekte kamskjell i hvitvin