Flere resulteter finnes under oppskriften
16 haneskjell
olje til pensling
salt
nykvernet svart pepper
Tilbehør:
8 neper
2 ss knuste korianderfrø
1 ts timianblader
1/2 fl. tørr hvitvin
1 ss dijonsennep
4 ss hakket persille
1 ss sukker
3 ss smør
Rens haneskjellene og ta ut musklene. Tørk av dem med kjøkkenpapir. Pensle dem med olje, ha på litt salt og pepper. Grill dem i glovarm grillpanne 1 minutt på hver side. Legg dem til side.
Skrell nepene og del dem i 1/2 cm tykke skiver. Bruk en teflonpanne og stek nepeskivene gylne på begge sider i to skjeer smør. Tilsett korianderfrøene og sukker. Slå hvitvinen over og kok nepene til de er myke, ca 5 minutter. Ta nepeskivene ut og legg dem til side. Kok opp hvitvinskraften. Tilsett sennep og en skje smør. Kok videre til kraften tykner. Ha i timian og persille. Legg nepeskivene i sausen og rør litt slik at sausen dekker dem.
Legg nepeskivene på varme tallerkener og plasser skjellene oppå. Dander hjerne med noen dråper pesto rundt.
Grillede kamskjell med rødbeteris
Grillet kamskjell med bakt løk
Grillet kamskjell med trekløversaus
Grillspyd med østers (Huîtres en brochettes)
Hjerteskjell med savoykål og oregano
Kamskjell med blomkål og rød pesto
Kamskjell med hvitløk og konjakk
Kamskjell med potetchips og salat
Kamskjell med soya, lime og tomat
Kamskjell med witlofsalat og roquefort
Kamskjellcarpaccio med olivenpotet
Muslinger og blåskjell med tagliolini
Ovnsstekte kamskjell i hvitvin