Flere resulteter finnes under oppskriften
800 g blekksprut (akkar)
1 dl hvetemel
1 ts salt
1 ½ ts sitronpepper
7,5 dl olje
Tin dypfryst bleksprut. Dra av hodet og den tynne bruskbiten i ryggen. Skjær av armene, spar dem. Skyll blekkspruten under rennende vann. Trekk av det mørke skinnet. Tørk blekkspruten godt med husholdningspapir. Skjær blekkspruten og armene i ringer.
Bland mel, salt og sitronpepper i en stor plastpose. Legg i blekksprutringene og rist dem slik at de blir panert over det hele.
Varm oljen til 180 C i en tykkbunnet kjele. Kontroller temperaturen med termometer eller en loffbit, som skal bli gyllengul på mindre enn ett minutt.
Legg noen blekksprutringer i oljen om gangen, stek dem gyllengule, 2-3 minutter. Ta dem opp med hullsleiv og la dem renne av på husholdningspapir.
Server sitronbåter, loff eller kokt ris til. Gjerne også en remuladesaus eller hollandaisesaus.
Grillede kamskjell med rødbeteris
Grillet kamskjell med bakt løk
Grillet kamskjell med trekløversaus
Grillspyd med østers (Huîtres en brochettes)
Hjerteskjell med savoykål og oregano
Kamskjell med blomkål og rød pesto
Kamskjell med hvitløk og konjakk
Kamskjell med potetchips og salat
Kamskjell med soya, lime og tomat
Kamskjell med witlofsalat og roquefort
Kamskjellcarpaccio med olivenpotet
Muslinger og blåskjell med tagliolini
Ovnsstekte kamskjell i hvitvin