Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g kamskjell uten skall, friske eller fryste
1 ts salt
½ ts grovkvernet pepper
2 ss olje til pensling
4 tynne grillpinner
Rødbeteris:
2 dl langkornet ris
2 ss smør
4 ss finhakket løk
5 dl grønnsakbuljong (vann+terning)
1 ½ dl finrevet rødbete
2 dl små grønne erter
Limesaus:
1 godt moden avocado
1 dl lettrømme
revet skall av ½ lime + 1 ss saft
2 krm salt
minimalt med kajennepepper
lime/sitron, karse eller kjørvel til pynt
Start med sausen: Skrell avocado og fjern stein. Kjør kjøttet i en food processor og bland med rømme, lime og krydder. Kjør alt godt sammen. Sett sausen i kjøleskapet.
Fres løk til rødbeteris, noen minutter uten at den tar farge. Den skal bli myk og blank.
Tilsett ris og buljong og la det hele koke opp og putre videre som angitt på rispakken (uten lokk).
Råriv imens rødbeter og tin ertene. Tilsett rødbetene når 5 minutter av risens koketid gjenstår. Bland inn ertene til slutt og la dem bli gjennomvarme. Smak evt til med noen saltkorn og tilsett en smørklatt.
Fordel kamskjellene på bløtlagte grillpinner. Bruk 2 pinner parallelt til hver porsjon, så skjellene blir lettere å snu på grillen eller i grillpannen.
Varm opp grill/panne. Krydre med salt og pepper og pensle med olje. Vent til du har god varme. Legg spydene på og grill dem ca 1 minutt på hver side.
Grillede kamskjell med rødbeteris
Grillet kamskjell med bakt løk
Grillet kamskjell med trekløversaus
Grillspyd med østers (Huîtres en brochettes)
Hjerteskjell med savoykål og oregano
Kamskjell med blomkål og rød pesto
Kamskjell med hvitløk og konjakk
Kamskjell med potetchips og salat
Kamskjell med soya, lime og tomat
Kamskjell med witlofsalat og roquefort
Kamskjellcarpaccio med olivenpotet
Muslinger og blåskjell med tagliolini
Ovnsstekte kamskjell i hvitvin