Flere resulteter finnes under oppskriften
2-3 kg levende skjell, alle slags unntatt østers kan brukes
2 løk
2-3 ss hakket persille
250 g smør
1 hvitløkfedd
Skrubb skjellene godt under rennende kaldt vann. Dra av byssustrådene hvis du bruker blåskjell. Bank på skjell som er åpne, lukker de seg ikke må de kastes.
Skrell og hakk løken. Smelt 60 g av smøret i en stor, vid kasserolle. Ha i løken og la den frese under omrøring på middels varme i ca 5 minutter til den er myk og blank. Rør inn persillen. Skrell hvitløkfeddet og press det i kasserollen. Tilsett 2 dl vann og kok opp.
Legg i skjellene. Legg på lokk og damp skjellene på sterk varme i 5-8 minutter. Rist ofte på kasserollen. Skjellene er ferdige når de har åpnet seg.
Smelt resten av smøret i en liten kasserolle. Ta opp skjellene med hullsleiv og legg dem over i en stor serveringsbolle. Kast alle skjell som ikke har åpnet seg.
Sil skjellkraften gjennom et klede i en sil eller et kaffefilter. Fordel kraften i fire boller. Fordel det smeltede smøret i fire andre boller.
Sett serveringsbollen med skjellene midt på bordet og gi hver gjest en suppetallerken, en bolle med kraft og en med smeltet smør. Pirk løs skjellmaten med gaffel, dypp skjellet først i kraft så i smør. Nyt skjellene sammen med nystekt loff og gjerne en grønn salat.
Grillede kamskjell med rødbeteris
Grillet kamskjell med bakt løk
Grillet kamskjell med trekløversaus
Grillspyd med østers (Huîtres en brochettes)
Hjerteskjell med savoykål og oregano
Kamskjell med blomkål og rød pesto
Kamskjell med hvitløk og konjakk
Kamskjell med potetchips og salat
Kamskjell med soya, lime og tomat
Kamskjell med witlofsalat og roquefort
Kamskjellcarpaccio med olivenpotet
Muslinger og blåskjell med tagliolini
Ovnsstekte kamskjell i hvitvin