Flere resulteter finnes under oppskriften
4 kamskjell
1 ss sesamfrø
1 ts sukker
1 ts sesamolje
salt
pepper
olje
eventuelt ½ lime
Rens skjellene. Dette gjør du ved å føre en skarp kniv inn i åpningen på skjellet, langs den flate siden. Skjær helt inntil skjellet. Skjær løs den hvite muskelen. Skjær løs det som eventuelt måtte være igjen av hvit muskel langs skjellet. Fjern alt som er brunt eller svart. Det vil si alt annet enn den hvite muskelen og den rød-orange rognposen. Skyll og tørk dem godt.
Bland sesamfrø, salt, pepper og sukker. Dypp den flate siden av skjellene i sesammiksen.
Varm olje i en panne som ikke lugger (teflonpanne). Stek skjellene i 40 sekunder på hver side.
Legg på tallerkener, hell over litt sesamolje og eventuelt litt limejuice og server.
Grillede kamskjell med rødbeteris
Grillet kamskjell med bakt løk
Grillet kamskjell med trekløversaus
Grillspyd med østers (Huîtres en brochettes)
Hjerteskjell med savoykål og oregano
Kamskjell med blomkål og rød pesto
Kamskjell med hvitløk og konjakk
Kamskjell med potetchips og salat
Kamskjell med soya, lime og tomat
Kamskjell med witlofsalat og roquefort
Kamskjellcarpaccio med olivenpotet
Muslinger og blåskjell med tagliolini
Ovnsstekte kamskjell i hvitvin