Flere resulteter finnes under oppskriften
8 kamskjell
8 store sjampinjonger
salt
pepper
smør
Hvitløkspinat:
300 g frisk spinat
2 hvitløkfedd
salt
pepper
Hvitvinssaus:
1 sjalottløk
2 ss smør
1 ½ dl hvitvin
1 dl vann
1 dl kremfløte
salt
pepper
evt litt lime
Rens og finhakk sjalottløk til saus og fres i smør. Tilsett vin og kok inn til halvparten gjenstår. La sausen putre noen minutter og smak til.
Rens og skyll spinaten. Finhakk hvitløk. Stek spinat og hvitløk raskt i smør.
Åpne kamskjellene. Rens. Del den hvite muskelen i to horisontalt. Salte og pepre kamskjellene. Rens og skjær i skiver. Stek dem gylne i smør. Stek så kamskjellene, det går ganske raskt.
Anrett pent på tallerkener.
Grillede kamskjell med rødbeteris
Grillet kamskjell med bakt løk
Grillet kamskjell med trekløversaus
Grillspyd med østers (Huîtres en brochettes)
Hjerteskjell med savoykål og oregano
Kamskjell med blomkål og rød pesto
Kamskjell med hvitløk og konjakk
Kamskjell med potetchips og salat
Kamskjell med soya, lime og tomat
Kamskjell med witlofsalat og roquefort
Kamskjellcarpaccio med olivenpotet
Muslinger og blåskjell med tagliolini
Ovnsstekte kamskjell i hvitvin