Flere resulteter finnes under oppskriften
750 g levende blåskjell og muslinger
375 g kokte store reker (scampi)
6 ss olivenolje
2 ss sherryeddik
2 ss kapers, skylt og avrent
4 små syltede agurker, finhakket
1 ss hermetisk rød paprika, hakket
1/2 mild ny løk, hakket
2 ss hakket frisk persille
salt
svart pepper
Rens blåskjellene og muslingene. Damp dem åpne i 4 ss vann. Vent til de er avkjølt nok til at man kan ta i dem, og ta deretter de fleste av dem ut av skallene. Behold en del i skallene som garnityr, om ønskelig. Kast alle som ikke er åpnet seg. Skrell de kokte rekene.
Pisk sammen oljen og eddiken til de emulgerer. Bland med de øvrige ingrediensene. Hell denne marinaden over rekene og innmaten av skjell og muslinger. Påse at alle skalldyrene blir dekket av marinaden.
Sett i kjøleskapet minst 4 timer før servering, og helst natten over, slik at smakene kan blande seg.
Grillede kamskjell med rødbeteris
Grillet kamskjell med bakt løk
Grillet kamskjell med trekløversaus
Grillspyd med østers (Huîtres en brochettes)
Hjerteskjell med savoykål og oregano
Kamskjell med blomkål og rød pesto
Kamskjell med hvitløk og konjakk
Kamskjell med potetchips og salat
Kamskjell med soya, lime og tomat
Kamskjell med witlofsalat og roquefort
Kamskjellcarpaccio med olivenpotet
Muslinger og blåskjell med tagliolini
Ovnsstekte kamskjell i hvitvin