Flere resulteter finnes under oppskriften
store kamskjell
litt karri
salt og pepper fra kvern
olje/smør til steking
Potetchips:
1 stor bakepotet
salt
frityrolje
Salat:
ulike salater
olivenolje
presset sitronsaft
salt og pepper fra kvern
Vinaigrette:
1 ts sukker
saft og finrevet skall av 3 limefrukter
1 dl olivenolje
salt og pepper fra kvern
gressløk
Du åpner friske kamskjell ved å stikke en kniv under den flate skjelldelen så lukkemuskelen skjæres over. Ta ut muskelen og vask den. Tørk og krydre med karri, salt og pepper. Varm opp litt olje/smør i en stekepanne og stek skjellene ca 1/2 minutt på hver side.
Skrell bakepotetene og skjær den i tynne skiver (ostehøvel). Fordel dem på husholdningspapir og tørk dem godt. La oljen bli varm i en frityrgryte og putt noen potetskiver oppi om gangen. De skal bli gyldne og sprø. Legg dem ut over et linhåndkle etter steking og dryss på salt.
Bland sammen ingrediensene til vinaigretten. Den skal være kald. Riv, skyll og tørk salaten. Ha dem i en bolle. Tilsett olje og sitronsaft. Dryss på salt og kvern over pepper. Bland sammen med lett hånd.
Grillede kamskjell med rødbeteris
Grillet kamskjell med bakt løk
Grillet kamskjell med trekløversaus
Grillspyd med østers (Huîtres en brochettes)
Hjerteskjell med savoykål og oregano
Kamskjell med blomkål og rød pesto
Kamskjell med hvitløk og konjakk
Kamskjell med potetchips og salat
Kamskjell med soya, lime og tomat
Kamskjell med witlofsalat og roquefort
Kamskjellcarpaccio med olivenpotet
Muslinger og blåskjell med tagliolini
Ovnsstekte kamskjell i hvitvin