Flere resulteter finnes under oppskriften
1-2 o-skjell pr. person
Urtedressing:
2 dl olivenolje
1 dl 7% eddik
2 1/2 ss finhakket løk
2 1/2 ss finhakket rød og grønn paaprika
2 1/2 ss finhakket agurk
1 1/2 ss finhakket purre
salt
nykvernet hvit pepper
Damp friske o-skjell. Gripefot og gjeller fjernes.
La skjellmaten avkjøles før den legges tilbake i skjellene.
Bland alle ingrediensene i urtedressingen godt. Hell litt urtedressing over skjellmaten i skjellene.
Pynt med forvellet blæretang og en sitronbåt. Server sprø, tynne loffskiver til.
Grillede kamskjell med rødbeteris
Grillet kamskjell med bakt løk
Grillet kamskjell med trekløversaus
Grillspyd med østers (Huîtres en brochettes)
Hjerteskjell med savoykål og oregano
Kamskjell med blomkål og rød pesto
Kamskjell med hvitløk og konjakk
Kamskjell med potetchips og salat
Kamskjell med soya, lime og tomat
Kamskjell med witlofsalat og roquefort
Kamskjellcarpaccio med olivenpotet
Muslinger og blåskjell med tagliolini
Ovnsstekte kamskjell i hvitvin