Flere resulteter finnes under oppskriften
600 g reker med skall eller 200 g rensede
1 boks blåskjell, ca 250 g
2 løk
2 grønne eller røde paprika
2 ss margarin eller smør
2 ts karri
1 ts paprikapulver
1 boks tomater, ca 400 g
2 hvitløkfedd
2 ss chilisaus
3 ss fløte eller crème fraîche
Tin dypfryste reker, rens dem. Hell av blåskjellkraften, spar den. Skrell og hakk løken. Del, kjern ut, skyll og hakk paprikaene.
Fres løk og paprika i fettet i en gryte, la karrien frese med. Tilsett paprikapulver, tomater med laken, presset hvitløk, chilisaus og blåskjellkraft. La det koke under lokk på svak varme i ca 10 minutter. Smak til med fløte eller crème fraîche, eventuelt litt salt og gjerne 1-2 ss tørr sherry.
Bland i reker og blåskjell og la alt bli varmt, men ikke koke, da blir skalldyrene seige. Tinte erter kan om ønskelig også blandes i sammen med finhakket persille.
Server gjerne retten i rand av kokt ris og garner eventuelt med eggebåter.
Grillede kamskjell med rødbeteris
Grillet kamskjell med bakt løk
Grillet kamskjell med trekløversaus
Grillspyd med østers (Huîtres en brochettes)
Hjerteskjell med savoykål og oregano
Kamskjell med blomkål og rød pesto
Kamskjell med hvitløk og konjakk
Kamskjell med potetchips og salat
Kamskjell med soya, lime og tomat
Kamskjell med witlofsalat og roquefort
Kamskjellcarpaccio med olivenpotet
Muslinger og blåskjell med tagliolini
Ovnsstekte kamskjell i hvitvin