Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg friske muslinger
2 ½ dl tørr hvitvin
2 knuste hvitløkfedd
1 stor håndfull frisk flatbladet persille
2 ss olivenolje
1 liten finhakket løk
8 modne italienske plommetomater, uten skinn og frø, finhakket
1 frisk rød chili, uten frø og finhakket
350 g tørket vermicelli
salt
nykvernet svart pepper
Skrubb muslingene godt under kaldt, rennende vann. Kast alle som er åpne og ikke lukker seg når du kakker dem mot benken.
Hell vinen i en stor kjele, tilsett hvitløk og halvparten av persillen og deretter muslingene. Legg på lokk og la det koke opp over sterk varme. La koke i ca 5 minutter til muslingene har åpnet seg. Rist ofte på kjelen.
Hell muslingene i et dørslag over en bolle og ta vare på kraften. La muslingene avkjøles såpass at du kan ta i dem, og ta så to tredjedeler ut av skjellene. Hell væsken fra skjellene i bollen med kokekraften. Kast alle muslinger som ikke har åpnet seg. Legg både rensede og urensede muslinger til side. De rensede i en bolle med lokk, så de holder seg varme.
Varm oljen i en kjele, ha i løk og la det surre under omrøring i ca 5 minutter, til løken er myk og har fått litt farge. Tilsett tomater og sil i kokekraften. Tilsett chili og smak til med salt og pepper.
Kok opp, legg lokket halvveis over kjelen og la det småkoke i 15-20 minutter. I mellomtiden koker du pastaen etter anvisningen på pakken. Finhakk resten av persillen.
Ha de rensede muslingene i tomatsausen, rør godt og varm forsiktig opp i 2-3 minutter.
La pastaen renne godt av seg og hell den i en oppvarmet bolle. Smak sausen til og hell den over pastaen. Bland godt. Pynt med resten av muslingene, dryss persille over og server straks.
Grillede kamskjell med rødbeteris
Grillet kamskjell med bakt løk
Grillet kamskjell med trekløversaus
Grillspyd med østers (Huîtres en brochettes)
Hjerteskjell med savoykål og oregano
Kamskjell med blomkål og rød pesto
Kamskjell med hvitløk og konjakk
Kamskjell med potetchips og salat
Kamskjell med soya, lime og tomat
Kamskjell med witlofsalat og roquefort
Kamskjellcarpaccio med olivenpotet
Muslinger og blåskjell med tagliolini
Ovnsstekte kamskjell i hvitvin