Flere resulteter finnes under oppskriften
36 friske østers
18 tynne skiver bacon
125 g hvetemel
1 ss paprikapulver
1 ts kajenne
1 ts salt
1 ts hvitløksalt
2 ts tørket oregano
malt svart pepper
olje til steking
rød chili til pynt
blader av stangselleri til pynt
SAUS:
½ rød chili, renset og finhakket
2 vårløk, finhakket
2 ss finhakket persille
saften av ½ sitron
salt
pepper
Hold østersen over en bolle. Surr et kjøkkenhåndkle rundt hånden, og hold i den flate delen av østersen. Bruk en kort, skarp kniv til å kutte muskelen som holder skallet lukket. Tøm østerssaften i bollen. Skjær innmaten løs fra skallet. Kast skallene.
Bland østerssaften med chili, vårløk og persille, og smak til med sitronsaft. Tilsett krydder og ha blandingen over i en liten bolle.
Del baconskivene i to på tvers, og surr en skive rundt hver østers. Tre østersene på fire grillspyd. Bland mel, paprikapulver, kajenne, salt, oregano og pepper på en tallerken. Rull spydene i blandingen og rist av overflødig mel.
Varm 2,5 cm olje i stekepannen og stek spydene i 3-4 minutter på middels varme til de er sprø og gylne. La dem dryppe av seg på kjøkkenpapir. Pynt med rød chili og blader av stangselleri og server sammen med sausen.
Grillede kamskjell med rødbeteris
Grillet kamskjell med bakt løk
Grillet kamskjell med trekløversaus
Grillspyd med østers (Huîtres en brochettes)
Hjerteskjell med savoykål og oregano
Kamskjell med blomkål og rød pesto
Kamskjell med hvitløk og konjakk
Kamskjell med potetchips og salat
Kamskjell med soya, lime og tomat
Kamskjell med witlofsalat og roquefort
Kamskjellcarpaccio med olivenpotet
Muslinger og blåskjell med tagliolini
Ovnsstekte kamskjell i hvitvin