Flere resulteter finnes under oppskriften
1 dl olivenolje
5hvitløkfedd, finhakket
1 knivsodd knust, tørket chili eller kajenne
1 ss fint brødrasp, ristet
1 1/3 kg små sandskjell, godt skrubbet
1 ¼ dl tørr hvitvin
2 ½ dl vann
½ dl bladpersille, hakket
½ dl frisk koriander, hakket
Varm olivenoljen i en stor traktørpanne på middels varme. Ha i hvitløk, chiliflakene og brødraspet og stek det i ca 5 minutter, til det er mykt og blekgyllent.
Ha i skjell, vin og vann, legg på lokk og la det koke til skjellene åpner seg etter 5-8 minutter, avhengig av størrelsen på skjellene. Kast skjell som ikke åpner seg.
Fordel skjellene og kraften i varme suppetallerkener. Dryss persille og koriander over, og server med en gang.
Server med varmt brød med sprø skorpe, som du bruker til å suge opp den deilige kraften.
Hvis du bruker skjell med sand i, skal du legge dem i en stor balje med så mye saltvann at det står over skjellene, og la de stå i 2 timer. Rør rundt av og til, så skiller de ut sanden. La skjellene renne av og kast skjell som er åpne eller ødelagte, før du koker dem.
Grillede kamskjell med rødbeteris
Grillet kamskjell med bakt løk
Grillet kamskjell med trekløversaus
Grillspyd med østers (Huîtres en brochettes)
Hjerteskjell med savoykål og oregano
Kamskjell med blomkål og rød pesto
Kamskjell med hvitløk og konjakk
Kamskjell med potetchips og salat
Kamskjell med soya, lime og tomat
Kamskjell med witlofsalat og roquefort
Kamskjellcarpaccio med olivenpotet
Muslinger og blåskjell med tagliolini
Ovnsstekte kamskjell i hvitvin