Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg kamskjell
2 1/2 dl olje, like deler olivenolje og maisolje
1 bunt friske korianderblader eller persille, grovhakket
6 fedd hvitløk, grovhakket
5 dl hvitvin
saft av 1/2 sitron
salt
pepper
Vask skjellene godt i kaldt, rennende vann. Varm oljen i en vid kjele. Tilsett grovhakket koriander og hvitløk i oljen. La det koke et par minutter, tilsett så skjell, hvitvin, sitronsaft, salt og pepper.
Legg lokk på kjelen og rist kjelen et par ganger under kokingen.
Når skjellene har åpnet seg så hell det hele i suppeboller. Serveres straks med sitronbåter og sprø loff til å få opp kraften med.
Grillede kamskjell med rødbeteris
Grillet kamskjell med bakt løk
Grillet kamskjell med trekløversaus
Grillspyd med østers (Huîtres en brochettes)
Hjerteskjell med savoykål og oregano
Kamskjell med blomkål og rød pesto
Kamskjell med hvitløk og konjakk
Kamskjell med potetchips og salat
Kamskjell med soya, lime og tomat
Kamskjell med witlofsalat og roquefort
Kamskjellcarpaccio med olivenpotet
Muslinger og blåskjell med tagliolini
Ovnsstekte kamskjell i hvitvin