Flere resulteter finnes under oppskriften
24 snegler + sneglehus
75 g smør
3 ss finhakkede grønne urter, mest persille
2-3 hvitløkfedd, finhakket
1-2 ss hvitvin
salt
pepper
Bland alle ingrediensene til smøret. Fordel sneglene i sneglehusene og legg på noen solide klatter med aromasmøret.
legg sneglehusene enten i spesielle sneglepanner eller på en seng av grovt salt slik at sneglehusene ikke velter.
Gratiner dem ved 250 C til smøret bobler skikkelig, 5-6 minutter.
En snegletang gjør sneglene lettere å spise, men er ikke nødvendig. Deriomt bør du ha loff til å suge opp det gode smøret med.
Grillede kamskjell med rødbeteris
Grillet kamskjell med bakt løk
Grillet kamskjell med trekløversaus
Grillspyd med østers (Huîtres en brochettes)
Hjerteskjell med savoykål og oregano
Kamskjell med blomkål og rød pesto
Kamskjell med hvitløk og konjakk
Kamskjell med potetchips og salat
Kamskjell med soya, lime og tomat
Kamskjell med witlofsalat og roquefort
Kamskjellcarpaccio med olivenpotet
Muslinger og blåskjell med tagliolini
Ovnsstekte kamskjell i hvitvin