Flere resulteter finnes under oppskriften
8 kamskjell
4 store løk
1/2 fl rødvin
2 biter oksemarg, tommelfingerstore
1 liten bunt kruspersille
havsalt
nykvernet svart pepper
olivenolje
Ha godt med olje på uskrelte løk, legg dem i en liten ildfast form og bak dem i ovn på 220 C i ca 30 minutter, til de virker helt myke inni. Grav det gule løkkjøttet ut med en skje og ha det i en kjele.
Skyll margen godt for å bli kvitt eventuelle blodrester, grovhakk den og ha det over løken. Tilsett rikelig nykvernet svart pepper og litt salt, før du slår rødvinen over. Kok det hele til rødvinen og margen gåt sammen i en saus. Hakk persillen og tilsett halvparten i sausen.
Rens kamskjellene. Ta ut musklene, del dem i to skiver og tørk dem med kjøkkenpapir. Pensle skivene med litt olje og stek dem raskt, ikke mer enn 15-20 sekunder på hver side, på høy varme og helst i grillpanne.
Anrett på tallerken. Knus havsalt fint i en morter og dryss litt over kamskjellene. Ha persille på toppen.
Grillede kamskjell med rødbeteris
Grillet kamskjell med bakt løk
Grillet kamskjell med trekløversaus
Grillspyd med østers (Huîtres en brochettes)
Hjerteskjell med savoykål og oregano
Kamskjell med blomkål og rød pesto
Kamskjell med hvitløk og konjakk
Kamskjell med potetchips og salat
Kamskjell med soya, lime og tomat
Kamskjell med witlofsalat og roquefort
Kamskjellcarpaccio med olivenpotet
Muslinger og blåskjell med tagliolini
Ovnsstekte kamskjell i hvitvin