Flere resulteter finnes under oppskriften
8 stk østers
5 g normalsaltet kjøtt
½ sjalottløk
0,1 g gurkemeie
0,5 g curry madras (krydder, mild type)
½ dl østerssaft, fra de rensede skjellene
4 dl usukret eplemost
10 g normalsaltet smør
sjøsalt
kvernet svart pepper
Skum:
1 sjalottløk
2 dl tørr hvitvin
2 dl fiskekraft
2 dl kremfløte
10 blader sitronverbena
20 g kaldt meierismør
saft av ¼ sitron
sjøsalt
kvernet svart pepper
Rens østersen og hold den kald.
Finkutt sjalottløk og fres i smøret med gurkemeie og curry. Tilsett østerssaft og eplemost. Kok inn til 2 dl. Rør inn smøret og smak til med salt og nykvernet svart pepper.
Lag skum. Kok løken opp med hvitvin og kok inn til ½ dl. Tilsett fiskekraft og kok inn til 2 dl. Tilsett 1,5 dl kremfløte og kok inn til 2 dl.
Kjør opp i mikser med verbena og smør. Smak til med sitron, salt og pepper, og sil.
Pisk opp ½ dl kremfløte halvstiv og bland inn i suppen.
Varm østersen i 15 sekunder i buljongen. Server i gjennomsiktige glass med østers og buljong i bunnen og topp med kremen.
Grillede kamskjell med rødbeteris
Grillet kamskjell med bakt løk
Grillet kamskjell med trekløversaus
Grillspyd med østers (Huîtres en brochettes)
Hjerteskjell med savoykål og oregano
Kamskjell med blomkål og rød pesto
Kamskjell med hvitløk og konjakk
Kamskjell med potetchips og salat
Kamskjell med soya, lime og tomat
Kamskjell med witlofsalat og roquefort
Kamskjellcarpaccio med olivenpotet
Muslinger og blåskjell med tagliolini
Ovnsstekte kamskjell i hvitvin